Bra tips inför din köksrenovering

Många av oss spenderar mycket tid i köket, både själva och tillsammans med familjen. Därför är det viktigt att ha ett kök som man trivs med. Har man möjligheten kan man därför renovera och få det precis så som man vill ha det. Ibland handlar det endast om simpla saker som att byta ut köksluckor och inredning, ibland så river man ut allt och börjar om på nytt. Oavsett vilket så finns det några tips som du kan ha med dig för att lyckas med din köksrenovering. Läs vidare för att få reda på dem.

Fundera på vilken stil du vill ha

Ett bra utgångsläge är att bestämma vilken stil man vill ha på sitt kök. Ska det vara modernt, lantligt eller gammaldags? Självklart ska det även passa in med resten av huset. Tänk gärna tidlöst framför trender så du inte riskerar att tröttna på inredningen efter ett tag. På nätet finns det otroligt mycket inspiration du kan ta del av. Du kan till exempel skapa en “moodboard” där du sätter upp bilder som du gillar. Denna kan du även ta med dig när du träffar en hantverkare så de får en tydlig bild om vad du vill göra.

Tänk på planeringen

Ett välplanerat kök är a och o för att du ska trivas. Fundera på vad du gillar med ditt nuvarande kök och vad det är som inte riktigt fungerar. Tänk på att du ska kunna stå och laga mat i lugn och ro utan att bli störd av spring och annat. En köksö blir lätt en naturlig samlingspunkt för gäster och skapar även utrymme för att stå och skära

grönsaker i lugn och ro. Har du tillräckligt med utrymme är det alltså

köksrenovering

en god idé att satsa på en sådan. Om du vill kan du även sätta handfat och spis på köksön för att spara utrymme i resten av köket.

Ett lättstädat kök

Tänk på att ett kök blir smutsigt i princip varje dag, speciellt om man är en familj med barn. Det lagas mat, spills och kommer smulor lite här och var. Därför är det viktigt att köket är lättstädat. Satsa på stora ytor där du enkelt kan torka av efter matlagningen eller frukosten. Tänk även på att ha bra belysning så du ser ordentligt när du ska städa och diska. Även när du väljer matplats bör du välja möbler som är enkla att flytta runt vid dammsugning och liknande. Har du barn kanske detta är lite extra viktigt eftersom det blir lite extra stökigt runt matbordet. Allt som underlättar i vardagen med andra ord.