Små skillnader för mer vardagsmotion 

För att du ska må bra under hela ditt liv krävs det att du rör på dig, detta är något du behöver göra varje dag men ibland kan det vara svårt i ett stressfullt liv att få all den motion som man behöver. Du kanske upplever att du inte hinner med att gå till gymmet eller  har tid att syssla med en aktivitet som främjar rörelse. Då är det ännu viktigare att du satsar på vardagsmotion, detta är något du kan förbättra oavsett hur din vardag ser ut. Du kanske har en väldigt aktiv vardag där du rör på dig mycket, men om du har ett stillasittande kontorsarbete är det en god idé att se till att röra dig lite mer. Detta kan du göra genom att till exempel parkera bilen längre från kontoret eller ta trapporna istället för hissen. 

 

Känner du dig ofta stressad och upplever att det är svårt att varva ned efter jobbet? Då kan det vara en god idé att ta en kortare promenad för att rensa tankarna, många upplever att det hjälper att lyssna på sin favoritmusik medan de promenerar samtidigt som de mår bra av att andas frisk luft och komma ut i naturen. En god och relativt billig investering för att få mer vardagsmotion och dessutom få koll på din vardagsmotion är att införskaffa en stegräknare, om du vet hur många steg du går per dag så kan du lätt öka detta med Personlig tränare göteborg. Om ditt genomsteg är 3500 steg per dag är ett mål på 4000 eller till och med 5000 ett bra första steg för att öka hur mycket du rör dig i vardagen. Man bör ta minst 10 000 steg per dag, dock är hälsa ett långsiktigt val och därför är det okej att ta många mindre steg för att du ska må bättre. 

 Du kan även sätta ett veckomål och ett månadsmål på hur mycket du vill röra dig, till exempel att du skulle vilja göra 100 situps i veckan, sedan är det upp till dig när du vill göra dem, om du endast vill göra en situp här och där eller om du vill göra alla på en och samma gång, det viktiga är att du når dina mål. Du bör se till att inte ta på dig för stora mål från början. Det är ofta mycket enklare att uppfylla målen om man sätter lägre mål, och det ökar chanserna för att du faktiskt kommer göra det. Du kan alltid sätta fler och nya mål efter vägen.