Bra tips för badrumsrenovering 

De flesta kommer någon gång under sin livstid att gå igenom en badrumsrenovering. Vare sig det handlar om sommarstugan eller ens egen bostad. Då finns det ofta bra saker att tänka på, för att det hela ska gå smidigare. 

 

Fråga hantverkaren 

Då var det kanske äntligen dags att renovera det där badrummet. Man kanske har haft ett “andra badrum” som bara stått, och nästan gjort att man skämts för att låta någon utanför den närmsta familjen att använda den. 

Att då få genomföra en badrumsrenovering kan vara som en lättnad, en känsla av att äntligen blir det av. Men för att det ska ske på ett bra sätt, utan överraskningar när det gäller ekonomin eller slutresultatet, måste man tänka på flera saker inför själva renoveringen. 

En sak att tänka på tidigt in i processen, redan innan man börjar, är att fråga hantverkaren. Det här tipset riktar sig till de som inte känner sig bekväma med att genomföra en badrumsrenovering själva. Vilket kan vara många. 

Vad kan man då fråga sin hantverkare om? Underlaget är viktigt att fråga om. Det kan vara så att man är ute efter ett speciellt golv, något som kanske inte ens är möjligt att genomföra i vissa hus eller lägenheten. Se då till att fråga hantverkaren om det faktiskt är möjligt, så du slipper köpa in dyrt material som sedan inte ens går att använda. 

 

Brainstorma – vilka behov har du för badrummet? 

Att göra en generell plan och brainstorming inför sin renovering av badrummet är väldigt smart. Hur vill man att badrummet ska se ut när det ska genomföras? Vad för behov finns? Kommer en dusch till att vara ett krav? Om man är en stor familj kanske bostadens enda dusch i det tidigare badrummet inte räcker. Då är det rimligt att fixa en ny, vilket måste finnas med i planen. Kanske är det så att vissa i familjen har särskilda behov? Tänk då också på hur renoveringen ska kunna inkludera alla. 

Det underlättar dessutom för alla, inte minst för hantverkaren. Att göra ett arbete där man måste “freestyle:a” är inte särskilt enkelt. En kund som har tydliga visioner för hur allt ska se ut underlättar för samtliga parter. Det kan också spara pengar för din egen del. Det finns få saker som kan skapa så stora hål i ens plånbok som dålig planering. Att glömma saker som sedan måste förändras kan kosta många tusenlappar. Därför är brainstorming och en tydlig plan väldigt viktigt inför badrumsrenoveringen.